چالشی نوآورانه برای افزایش کیفیت تجهیزات دندان پزشکی
به گزارش مجله میهن 128، فعالان فناور حوزه فراوری تجهیزات پزشکی، با استفاده از نوآوری زمینه را برای اصلاح سطح تجهیزات دندانپزشکی تیتانیومی و فولادی فراهم می نمایند.
به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرنگاران به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، پوشش های کربنی نانوساختار (DLC) جزو موادی به شمار می فرایند که با توجه به ویژگی های منحصر به فردشان، کاربردهای گوناگونی در صنایع به ویژه حوزه تجهیزات پزشکی پیدا نموده اند.
یکی از چالش های این صنعت، فراوری و استفاده از پوشش های یادشده بر روی سطح تجهیزات دندانپزشکی است. چالش که قرار است فناوران ایرانی راه کارهای خود را برای حل آن ارائه نمایند.
بر همین اساس، چالش نوآوری اصلاح سطح تجهیزات دندانپزشکی تیتانیومی و فولادی با پوشش نانوساختار، زمینه را برای ورود نوآوری ها و ارائه راه کارهای اثربخش این حوزه فراهم می نماید.
این رویداد با هدف ایجاد پوشش های کربنی نانوساختار روی مته هایی که در دندان پزشکی به کار می فرایند و عمدتا از جنس فولاد زنگ نزن و همچنین ایمپلنت های دندانی از جنس آلیاژهای تیتانیوم ساخته شده اند، برگزار می گردد.
این پوشش باید از ویژگی هایی مانند ضمن مقاوم بودن در برابر اصطکاک و فرسایش، در برابر خوردگی از توانمندی لازم برخوردار باشد. همچنین زیست سازگاری، ضد باکتری بودن، استحکام، چسبندگی مناسب و ضریب اصطکاک پایین از دیگر ویژگی هایی است که باید این پوشش داشته باشد.
با استفاده از این پوشش ها، سطح تجهیزات دندان پزشکی اصلاح می گردد و از ویژگی هایی برخوردار خواهد شد تا ضمن کارایی و مقاومت، از ایجاد مسائل برای بیمار جلوگیری نمایند.
در گام نخست این پوشش ها باید مقاومت لازم را در برابر سایش ایجاد نمایند. زیرا ضمن تماس با بافت سخت مینای دندان، در محیط اسیدی بزاق دهان قرار دارند. تماس مدام با اسید، خوردگی و از بین رفتن تجهیزات را سرعت می بخشد. همچنین به علت قرار گفتن در دهان بیمار، نباید آلودگی داشته باشند.
با شناسایی و انتخاب پوششی که دارای ویژگی های زیست سازگار و در عین حال دارای خواص کاهش تجمع باکتری، مقاوم به سایش و خوردگی بر روی ایمپلنت های تیتانیومی و ابزارهای دندانپزشکی از جنس فولاد زنگ نزن باشد، احتیاج حوزه تجهیزات پزشکی به این محصول برطرف خواهد شد و تجهیزات کیفیت بالاتری خواهند یافت.
بر همین اساس تمامی فعالان فناور، دانشجویان، پژوهشگران و شرکت های دانش بنیان که در جهت فراوری این محصولات و تامین احتیاج کشور توانمند هستند، به این فراخوان دعوت شده اند. این چالش با حمایت ستاد توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و شبکه تبادل فناوری برگزار می گردد.
شرکت های دانش بنیان، فعالان فناور و صاحبان ایده تا 28 خردادماه امسال، برای ثبت نام در این رویداد می توانند به سایت چالش مراجعه نموده و آمادگی خود را برای حضور اعلام نمایند
منبع: خبرگزاری فارس