دو پیازه ماهی جنوبی ، ترفندهای سنتی برای گرفتن بوی ماهی در دو پیازه!
به گزارش مجله میهن 128، شاید شما هم با شنیدن نام دو پیازه ماهی، به یاد یا بیفتید. البته این غذاها با هم فرق دارند، اما شباهت هایی هم با هم دارند. دو پیازه ماهی، یکی از و اصالتا جنوبی است که معمولا با شوید پلو برای یا پخته و سرو می گردد. طعم دو پیازه ماهی بسیار خوشمزه است و اگر به بوی ماهی حساس هستید، می توانید این غذا را با خیال راحت میل کنید، چون در این روش پخت، بوی ماهی با ادویه ها، پیاز و سبزی، کاملا گرفته می گردد. در این مقاله از در ما طرز تهیه دو پیازه ماهی و نکات پخت و خوشمزه شدن دو پیازه ماهی را به شما آموزش خواهیم داد.
مواد لازم برای تهیه دو پیازه ماهی بندری (برای 4 نفر)
مواد اولیه | مقدار مورد احتیاج |
ماهی تازه یا ماهی منجمد (بدون تیغ) | 400 گرم |
پیاز (برای پیاز داغ) | 2 عدد درشت |
برنج | 4 لیوان فرانسوی دسته دار |
شوید تازه و خرد شده | نصف لیوان فرانسوی دسته دار |
پودر لیموعمانی | 1 قاشق چای خوری |
برگ سیر خرد شده | 1 قاشق غذاخوری |
گشنیز تازه و خرد شده | 1 قاشق غذاخوری |
شنبلیله خرد شده | 1 قاشق غذاخوری |
زردچوبه، نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
چوب دارچین و برگ بو | به مقدار کافی |
روغن | به مقدار کافی |
کشمش پلویی | 2 قاشق غذاخوری (اختیاری) |
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 20 دقیقه
مدت زمان مورد احتیاج برای پخت دو پیازه ماهی: 60 دقیقه
مراحل طرز تهیه دو پیازه ماهی جنوبی
دو پیازه ماهی یک غذای مقوی و خوشمزه در فهرست ناهار و شام ساده و مقوی است که به راحتی می توانید برای مهمانی ها و دورهمی ها هم درست کنید. در ادامه طرز تهیه دو پیازه ماهی مرحله به مرحله را به ترتیب زیر دنبال کنید.
مرحله اول: ماهی را آماده کنید
در ابتدا برنج را پاک کنید. بشویید و با مقداری آب ولرم و نمک، حدود نیم ساعت خیس کنید. ماهی گوشتی دلخواه مثل ماهی سالمون یا آزاد، حلوا، شیر و … را بشویید و کاملا تمیز کنید. ماهی ها را در تکه های کوچک خرد کنید. سپس ماهی ها را در یک قابلمه بگذارید و قابلمه را روی حرارت بگذارید. اگر فیله ماهی منجمد دارید صبر کنید تا یخ ماهی در فضای داخل یخچال آب گردد.
در صورت تمایل می توانید انواع ماهی تازه یا فیله ماهی منجمد را به روش های و اینترنتی از فروشگاه های بخرید.
مرحله دوم: ماهی ها را آبپز کنید
به ماهی ها، زردچوبه، فلفل سیاه، برگ بو و چوب دارچین اضافه کنید. بعد به مقدار 1 لیوان فرانسوی دسته دار آب روی ماهی ها بریزید.
به ماهی ها، زردچوبه، فلفل سیاه، برگ بو و چوب دارچین اضافه کنید. بعد به مقدار 1 لیوان فرانسوی دسته دار آب روی ماهی ها بریزید.
اجازه دهید آب داخل قابلمه آغاز به جوشیدن کند. شعله را روی حالت ملایم تنظیم کنید و اجازه دهید ماهی ها بپزند و نرم شوند. سپس ماهی ها را آبکش کنید و در یک کاسه بریزید.
برای خرید انواع ادویه معطر غذا می توانید از فروشگاه های به روش های حضوری و اینترنتی اقدام کنید.
مرحله سوم: مواد دو پیازه ماهی را آماده کنید
در این مرحله، وقتی ماهی ها سرد شدند، پوست، استخوان و تیغ ماهی ها را به خوبی جدا کنید. بهتر است ماهی ها را ریز ریز یا ریش ریش کنید. پوست سه پیاز را بگیرید و پیازها را به صورت نگینی ریز یا خلالی باریک خرد کنید. در یک تابه، مقداری روغن بریزید. وقتی روغن داغ شد، پیازها را در تابه بریزید و تفت دهید تا کاملا سبک و طلایی گردد. سپس ماهی ها را در تابه بریزید و با پیازها تفت دهید.
شما می توانید روغن سرخ کردنی و پیاز داغ آماده را به صورت اینترنتی و حضوری از فروشگاه های تهیه کنید.
مرحله چهارم: سبزی های دو پیاز ماهی را اضافه کنید
بعد از تفت خوردن ماهی ها، کمی زردچوبه، فلفل سیاه و نمک اضافه کنید. سپس سبزی های معطر تازه خرد شده شامل گشنیز، شنبلیله و برگ سیر تازه (سیر تر) را اضافه کنید. پودر لیمو عمانی را هم به مواد بیفزایید. سپس همه مواد را هم بزنید. شعله را کم کنید و چند دقیقه صبر کنید تا ماهی ها طعم سبزیجات و پیاز را بگیرند.
گرد لیموعمانی را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید تهیه کنید.
مرحله پنجم: برنج را آبکش کنید
در یک قابلمه مناسب، تا نیمه آب بریزید و روی حرارت بگذارید تا آغاز به جوشیدن کند. سپس آبی که برنج را در آن خیسانده اید، دور بریزید و برنج خیسانده شده را در آب جوش بریزید و حدود 5 دقیقه صبر کنید. سپس شوید تازه و خرد شده را اضافه کنید. حدود 2 تا 3 دقیقه دیگر صبر کنید و بعد برنج و شوید را آبکش کنید.
شما می توانید انواع برنج ایرانی و خارجی باکیفیت را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های بخرید.
مرحله ششم: دو پیازه ماهی را بپزید
کف قابلمه ای که می خواهید دو پیازه ماهی را در آن بپزید، مقداری روغن بریزید و دلخواهتان را بگذارید. سپس یک لایه از شوید پلو را روی ته دیگ بریزید. سپس یک لایه از مایه دو پیازه آلو را بریزید. دوباره یک لایه شوید پلو و یک لایه دوپیازه ماهی بریزید. لایه آخر باید شوید پلو باشد. مواد را در وسط قابلمه جمع کنید و درب قابلمه را بگذارید. صبر کنید برنج دم بکشد.
مرحله آخر: دو پیازه ماهی را سرو کنید
اجازه دهید دو پیازه ماهی و شوید پلو، به مدت 45 دقیقه روی حرارت ملایم بپزد و دم بکشد. در این مدت، حرارت را روی ملایم ترین حالت، تنظیم کنید یا زیر قابلمه، شعله پخش کن بگذارید.
وقتی غذایتان پخت، کشمش های پلویی را بشویید و آبکش کنید. سپس کشمش ها را با کمی روغن یا کره، برای 30 ثانیه تفت دهید و شعله را خاموش کنید. دو پیازه ماهی را در ظرف سرو بریزید و رو یا کنار آن، کشمش پلویی سرخ نموده بریزید و میل کنید.
برای خرید کشمش پلویی می توانید از فروشگاه های به روش های حضوری و اینترنتی اقدام کنید.
نکات مهم در طرز تهیه دو پیازه ماهی جنوبی
- زمانی که ماهی ها را آبپز می کنید، بعد از جوش آمدن آب، روی سطح آب، کف سفید ایجاد می گردد. این کف ها را با قاشق یا ملاقه جمع کنید و دور بریزید. این کار به گرفتن بوی زهم ماهی یاری زیادی می نماید.
- در زمان تفت دادن ماهی با پیاز، به عنوان چاشنی می توانید مقداری عصاره تمر هندی بهره ببرید تا طعم دو پیازه ترش گردد.
- اگر سبزی معطر تازه در دسترس ندارید، می توانید از سبزی معطر خشک برای تهیه دو پیازه بهره ببرید.
- شما می توانید به دو پیازه ماهی، مقداری رب گوجه فرنگی اضافه کنید تا رنگ غذا خوشرنگ تر گردد.
- برای خوش عطرتر شدن دو پیازه ماهی، می توانید 2 یا 3 حبه سیر رنده شده هم به پیاز در حال تفت، اضافه کنید یا از پودر سیر (طرز تهیه پودر سیر) بهره ببرید.
- دو پیازه ماهی، به خاطر استفاده از پیاز زیاد، خوشمزه است. پس تا حد ممکن مقدار پیاز را کم در نظر نگیرید.
- می توانید مایه دو پیاز ماهی را درست کنید و آن را به صورتی نونی و بدون دم کردن با برنج سرو کنید که در این صورت خوراک دو پیازه ماهی شیرازی خواهید داشت.
بیشتر بخوانید:
فوت و فن های خوشمزه شدن دو پیازه ماهی
دو پیازه ماهی را با چه ماهی درست کنیم؟
از انواع ماهی ها برای تهیه دو پیازه ماهی می توانید بهره ببرید ولی اگر از ماهی های بدون تیغ یا ماهی هایی که تیغ کمی دارند، مثل ماهی شیر، حلوا، سالمون، تیلاپیا، سرخو و … بهره ببرید، برای خودتان راحت تر است. معمولا از ماهی شیر، هوور یا ماهی های گوشتی در این غذا استفاده می گردد.
آیا دو پیازه ماهی را می توان با تن ماهی درست کرد؟
بله. تن ماهی تیغ و استخوان ندارد و برای تهیه دو پیازه ماهی، گزینه مناسبی است. در طرز تهیه دو پیازه تن ماهی، ماهی را با پیاز، ادویه ها و سبزی تفت دهید و لابه لای شوید پلو بریزید. بهتر است روغن تن ماهی را در غذا استفاده نکنید.
منبع: افق کوروش