یخدان های مسافرتی، برترین وسیله برای جلوگیری از فاسد شدن مواد غذایی (قسمت دوم)

به گزارش مجله میهن 128، یخدان های مسافرتی یکی دیگر از لوازم سفر است که با یاری آن می توان از فاسد شدن مواد غذایی جلوگیری کرد. در ادامه همراه خبرنگاران باشید.

یخدان های مسافرتی، برترین وسیله برای جلوگیری از فاسد شدن مواد غذایی (قسمت دوم)

سفر کردن در کنار خانواده، لحظاتی شیرین و خاطره ساز را برای تک تک افراد، به ارمغان می آورد که تا مدت ها به خاطر آوردن آن لحظات ناب و شیرین، ناخودآگاه لبخندی از روی رضایت را بر لبمان می نشاند. حال اگر این سفر و گردش، با به همراه داشتن تجهیزات مناسب و لوازم ضروری سفر همراه باشد، علاوه بر لذت بردن از کنار هم بودن، آسایش و آرامشی دلچسب را نیز به ارمغان خواهد داشت.

آرامشی که به دو علت اجرا شده است. اول اینکه در هزینه های سفر صرفه جویی شده است و دوم از فاسد شدن مواد غذایی خبری نخواهد بود. بعلاوه می توان در طول سفر، از نوشیدنی های خنک و گوارا نیز استفاده کرد. تمامی این مزایا را می توان با همراه داشتن یخدان های مسافرتی یا همان سردکننده های مواد غذایی، بدست آورد. در قسمت نخست مقاله یخدان های مسافرتی، برترین وسیله برای جلوگیری از فاسد شدن مواد غذایی در طول سفر، نکاتی ارزنده را برای شما عزیزان همیشگی خبرنگاران ، بیان کردیم. در این مقاله به ارائه راهکارهای دیگری در این زمینه خواهیم پرداخت.

نکات لازم برای استفاده بهتر از یخدان های مسافرتی

1. استفاده از عایق

یکی دیگر از روش های مناسب برای جلوگیری از گرم شدن فضای داخلی یخدان ها، عایق بندی آن است. در این روش می توان از ورود گرما یا خروج سرما در یخدان ها تا حد قابل قبولی کاست. حتی اگر برترین و مجهزترین نوع یخدان ها را در اختیار دارید که به موتورهای برقی سردکننده مجهز است، باز انجام این کار می تواند بسیار راهگشا باشد. برای عایق بندی کافی است که از عایق های صیقلی بهره ببرید. به گونه ای که عایق مورد نظر را به ابعاد یخدان برش زده و آن را به صورت افقی قرار دهید. اکنون خیالتان از هر لحاظ راحت باشد و مطمئن باشید که این ترفند به خوبی جواب خواهد داد.

2. درب یخدان را در ضرورت و به مدت کوتاه باز نگه دارید

تعداد زیادی از یخدان هایی که در سفر استفاده می شوند، ممکن است از نوع معمولی یا غیر پیشرفته باشد. مانند بسیار از یخدان هایی که امروزه درون بیشتر ماشین ها یافت می گردد. باز و بسته کردن غیر ضروری و بیش از حد درب یخدان ها، یکی از مهم ترین دلایل کاهش سرمای داخل آن ها و گرم شدن مواد غذایی داخل آن است.

حتی اگر از پیشرفته ترین یخدان مسافرتی استفاده می کنید، توصیه می کنیم که در صورت ضرورت، آن هم برای مدت کوتاه، درب یخدان را باز نموده و مواد مورد احتیاج را خارج کنید، سپس بلافاصله درب را محکم ببندید. اجازه ندهید سرمای داخل آن، به راحتی تخیله گردد.

3. مواد غذایی را تفکیک نموده و در بسته بندی مجزا قرار دهید

یکی از مشکلاتی که ممکن است هنگام برداشتن مواد غذایی بسته بندی شده از داخل یخدان ها ایجاد گردد، به اصطلاح درهم شدن مواد غذایی پس از چندین بار استفاده از یخدان در طول سفر است. مثلا روز نخست سفر که یخدان را باز می کنید، تمامی مواد غذایی و نوشیدنی ها کاملا مرتب و با نظم خاصی چیده شده است. اما پس از استفاده مکرر از یخدان در روزهای آینده، ناگهان با صحنه ی درهم شدن مواد غذایی روبرو می شوید. برای جلوگیری از این پیشامد، بهتر است که ابتدا معین کنید که چه مواد غذایی را می توان در کنار یکدیگر قرار داد.

مثلا مواد گوشتی، سبزی ها، میوه ها، نان ها، ادویه ها و ... را جداگانه بسته بندی کنید. البته باز هم نباید فراموش کرد که هر کدام از این مواد را نیز باید به صورت معین و جداگانه بسته بندی کرد. یعنی مواد گوشتی نیز باید طبق نوع گوشت، از یکدیگر جدا گردد. گوشت های کبابی، گوشت های خورشتی، گوشت های ادویه دار و ... هر کدام در بسته بندی جدا قرار گیرد. سپس هر کدام از بسته ها را در جای معینی از یخدان قرار دهید. مثلا معین کنید که سمت چپ از یخدان مخصوص قرارگرفتن گوشت ها است. و به همین ترتیب جای دیگر مواد غذایی را معین کنید. در این روش، به راحتی و حتی با گذشت چند روز از سفر، هنگام برداشتن مواد غذایی دچار سردرگمی نخواهید شد و با سرعت بیشتری مواد مورد نظر را پیدا خواهید کرد. بعلاوه از اتلاف بیش از حد سرمای داخل یخدان نیز جلوگیری خواهید کرد.

4. یخدان جداگانه ای مخصوص نوشیدنی ها

قطعا در طول سفر، متوجه می شوید که مصرف نوشیدنی ها، به مراتب بیشتر از مواد غذایی است. بدیهی است استفاده از مواد غذایی تنها در سه وعده از شبانه روز ممکن است اتفاق افتد. این در حالی است که نوشیدن انواع نوشیدنی هایی که برای سفر تهیه نموده و داخل یخدان قرارداده اید، به دفعات صورت می گیرد. بنابراین با هر بار باز کردن درب یخدان برای برداشتن نوشیدنی ها، میزان قابل توجهی از سرمای داخل آن خارج می گردد. همین امر باعث می گردد که مواد غذایی نیز برای مدت کوتاه تری، سالم بماند. اما راهکاری که برای جلوگیری از این مسئله موثر است، استفاده از یک یخدان جداگانه برای نوشیدنی ها است. این عمل، علاوه بر خنک نگه داشتن نوشیدنی ها در طول سفر، نگرانی از گرم شدن یخدان حاوی مواد غذایی را نیز از بین می برد و شما می توانید بدون هیچ دلهره و اضطرابی، هر زمان که مایل به میل کردن نوشیدنی هستید، آن را از یخدان برداشته و بنوشید.

5. تمیز کردن یخدان، پس از هر سفر

متاسفانه بعضی از افرادی که از سفر به منازل خود باز می گردند، ممکن است به علت خستگی زیاد یا هر علت دیگری، تمیز کردن یخدان را به تعویق بیاندازند. نکته ای رعایت کردن آن، که در بهداشت و زمان استفاده بیشتر این وسیله ارزشمند، بسیار مهم و لازم است. توصیه افرادی که تجربه طولانی در سفرکردن دارند، تمیز کردن یخدان ها بلافاصله پس از بازگشت از سفر است.

آن ها را با مواد شوینده به طول کامل بشویید و سپس آن را خشک کنید. مطمئن شوید که حتی قطره ای آب داخل یخدان باقی نمانده باشد. چرا که کوچکترین رطوبت، باعث ایجاد بوی بد و فراوری قارچ و باکتری خواهد شد. با این کار، در سفر بعدی با مشکل استفاده از این ابزار مهم و ضروری روبه رو نخواهید شد.

6. یخدان ها را داخل خانه و بدور از نور خورشید، نگهداری کنید.

با اتمام دوران مسافرت و بازگشت به منزل، رعایت کردن نکته های ضروری برای سالم ماندن یخدان ها، از مهم ترین اعمالی است که باید به آن دقت و در انجام آن همت کرد. همانگونه که پیش تر نیز اشاره شد، ممکن است که یخدان شما از برترین نوع و مجهزترین یخدان ها باشد. یا یخدانی که استفاده می کنید، مقاوت بالایی داشته باشد. این مسئله سبب نمی گردد که برای نگهداری از آن، دقت کافی را اعمال نکنید. مقاوت بالای یخدان، برای سالم ماندن آن در یک صانحه سقوط یا برخورد با جسمی سخت و سفت طراحی شده و ممکن است مقاوت لازم در برابر نور خورشید در آن طرح ریزی نشده باشد. بنابراین توصیه می گردد که این وسیله ارزشمند را پس از سفر، درون گاراژیا هر فضای داخلی منزل خود نگهداری کنید. با این روش، عمر مصرف آن بسیار طولانی تر خواهد بود.

منبع: کجارو
انتشار: 21 آبان 1403 بروزرسانی: 21 آبان 1403 گردآورنده: mh128.ir شناسه مطلب: 1965

به "یخدان های مسافرتی، برترین وسیله برای جلوگیری از فاسد شدن مواد غذایی (قسمت دوم)" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "یخدان های مسافرتی، برترین وسیله برای جلوگیری از فاسد شدن مواد غذایی (قسمت دوم)"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید