مشارکت درساخت انجام دهیم یا نه؟

به گزارش مجله میهن 128، با توجه به بالا رفتن قیمت زمین به خصوص در شهر تهران دیگر انجام فرایند فراوری ساختمان صورت خرید زمین چندان به صرفه نبوده و نیازمند صرف هزینه بسیار زیادی است از این رو اغلب سازندگان با استفاده از شیوه مشارکت در ساخت اقدام به ساخت ساختمان به صورت مشارکتی می کنند.

مشارکت درساخت انجام دهیم یا نه؟

چالش های حوزه مشارکت در ساخت

در مورد مشارکت در ساخت و چالش های پیش رو مصاحبه ای را با جناب مهندس داود کامرانی به عنوان یکی از متخصصین حوزه مشارکت در ساخت ترتیب دادیم که در ادامه متن مصاحبه با ایشان را مشاهده می فرمایید.

سوال: جناب آقای کامرانی ضمن سلام لطفاً در ابتدا خودتان را معرفی بفرمایید؟

ضمن عرض سلام و ادب و احترام خدمت شما و خوانندگان محترم من داوود کامرانی دارای مدرک فوق لیسانس مهندسی عمران از دانشگاه صنعتی امیرکبیر و کارشناسی حقوق از دانشگاه آزاد اسلامی هستم.

فعالیت های مجموعه کامرانی با نزدیک به 5 سال سابقه تخصصی در حوزه قوانین ساخت و ساز شهری و روستایی به صورت تخصصی در حوزه سرمایه گذاری های ملکی و یاری به سازندگان و مالکین به شکل مشاوره قوانین ساخت و ساز می باشد.

سوال: آقای کامرانی شما اشاره کردید که فعالیت تخصصی شما در زمینه مشارکت در ساخت است میتوانید بگویید دقیقاً در چه حوزه ای مشغول به فعالیت هستید؟

در حوزه مشارکت در ساخت مجموعه ما و شخص بنده به عنوان ایجاد نماینده بستر قدرتمند و ایمن مشارکت در ساخت برای مالکین و فروشندگان فعالیت می نماید خدماتی که در این حوزه ارائه می گردد شماره تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت معرفی مالک و سازنده مشاوره قوانین ساخت و ساز شهری رسیدگی به اختلافات و دعوایی دعاوی مالکین و سازندگان و مواردی از این دست می باشد.

سوال: آقای کامرانی به نظر شما چالش های اصلی که در راستا پروژه های مشارکت در ساخت سود دارد و باعث میشه این فرایند به کندی انجام بشه چه چیزی هستش؟

تجربه ثابت نموده سه عامل اصلی باعث میشه که پروژه های مشارکت در ساخت و خاتمه نرسد.

اولین مورد زیاده خواهی مالکین در قراردادهای مشارکت در ساخت هستش به طور مثال مالکین انتظار دارند که سازنده پول خوبی رو به آنها پرداخت کنه و از طرفی یک سازه فوق العاده با کیفیت �ای آن ها بسازه و در عوضش متراژ بسیار پایینی هم به سازنده تحویل بدم

مورد دوم ورود سازنده های ناوارد حوزه ساخت مشارکت در ساخت هستش به خصوص سازنده های کوچک و کم قدرتی که توان فعالیت در منطقه ها بالا را ندارند به این موضوع باعث شده تا دید عموم مالکین به سازندگان چندان مناسب نباشد.

مورد سوم مشاورین املاک هستند. دریافت مبالغ قابل توجه مشاورین املاک به عنوان کمیسیون مشارکت در ساخت، موجب شده که به هر طریق ممکن یک قرارداد مشارکت در ساخت را به پایان رسانده و پس از آن در قبال ساخت هیچ مسئولیتی را بر عهده نداشته باشد.

سوال: به نظر شما انجام شارکت در ساخت برای مالکین به صرفه هست یا خیر؟

بدون شک پارامترها و عوامل زیادی در این خصوص تاثیر گذارند. شرایط خود زمین، شرایط ملک کلنگی، درصد مورد نظر برای مالکین، قوانین و ضوابط شهرداری و شهرسازی و مواردی از این قبیل همگی می تواند سود سازنده و مالک را معین کند، اما در حالتی که قرارداد استاندارد بین طرفین منعقد گردد، میتوان گفت بله، برای هر دو طرف انجام مشارکت در ساخت سودمند خواهد بود.

سوال: مهندس پیشنهاد شما برای اینکه مالکین و سازندگان سود بیشتری کسب نمایند چه چیزی است؟

یکی از قوانین تشویقی ساخت آپارتمان ها در شهر تهران دست جمعی املاک هستش به معنی اینکه میگه چندین زمین در کنار هم اقدام به انجام عمل تجمع نمایند میتوانند که طبقه تشویقی را از شهرداری دریافت نمایند و این موضوع باعث میشه در همین زمینه پیشین یک طبقه اضافه تر و ساخت سازه اضافه گردد از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است از طرفی زمین های کوچک متراژ توجیه ساخت مناسبی برای سازندگان ندارند و حتماً توصیه میشه که فرآیند ساختمان با مشارکت همسایگان انجام بپذیرد

سوال: مهندسی مشکل اصلی قراردادهای مشارکت در ساخت را شما در چه چیزی میبینید؟

متاسفانه بسیاری از قراردادهایی که بین سازندگان و مالکی منعقد می گردد، از شرایط مناسبی برای عقد قرارداد برخورد نیست و عموما به وسیله نفراتی این تنظیم اجرا شده که نسبت به مسائل حقوقی و فنی مشارکت در ساخت آگاهی لازم را ندارند. این افراد بعضاً متاسفانه در پی این هستند که بلافاصله با امضای قرارداد مشارکت در ساخت کمیسیون خود را دریافت نموده و دیگر با پروژه کاری نداشته باشند. حضور یک فرد آگاه به مسائل فنی و حقوقی میتواند در این راستا کاملا راهگشا باشد و از هر حیث ضمانت دهنده انجام یک قرارداد مشارکت در ساخت سالم برای طرفین باشد.

سوال: جناب کامرانی شما به چه صورت برای مشتریان خود تضمین انجام قرارداد مشارکت در ساخت را دارید؟

به نکته خوبی اشاره کردید شبکه گسترده ارتباطی که به نتیجه سالها فعالیت در این حوزه برای ما ایجاد شده توانست دایره وسیعی از سازندگان معتبر و مورد اطمینان را برای ما به ارمغان بیاورد و در نتیجه با مراجعه هر یک از مالکین که قصد انجام قرارداد مشارکت در ساخت را دارند تعداد قابل توجهی از سازندگان مطمئن و معتمد معرفی خواهد شد با آنالیز شرایط به توان یک نتیجه مطلوب را از قرارداد مشارکت در ساخت کسب کرد.

سوال: مهندس آگاه شدیم که شما آموزش های حوزه املاک و مهندسی را هم روز خدمات خود دارید؟

بله بسیاری از فیلترهای مهندسی و بعلاوه آموزش املاک جزو مواردی است که در آموزشگاه فنی حرفه ای آموزشگاه کامرانی مورد تردید قرار می گیرد علاوه بر آن چاپ کتاب کلید طلایی مشاورین املاک نیست هدیه به پیشگاه دوستان تا هرچه بیشتر باید به روز در راستا موفقیت گام بردارد.

تشکر از شما مهندس کامرانی عزیز که وقت خودتون رو در اختیار ما قرار دادید، دوستان به منظور کسب اطلاعات بیشتر می توانند به وب سایت شخصی مهندس داود کامرانی به آدرس davoodkamrani.ir و یا صفحه اینستاگرام ایشان به آدرس @davood-kamrani مراجعه نموده و سوالات خود را از ایشان در زمینه های مورد بحث مطرح نمایند.

منبع: اتاق
انتشار: 9 مرداد 1401 بروزرسانی: 9 مرداد 1401 گردآورنده: mh128.ir شناسه مطلب: 1714

به "مشارکت درساخت انجام دهیم یا نه؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مشارکت درساخت انجام دهیم یا نه؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید