بعد از آلمان؛ ایتالیا ماه آینده میزبان نشست درباره لیبی خواهد بود

به گزارش مجله میهن 128، شرکت نمایندگان در نخستین نشست کمیته پیگیری توافق برلین درباره لیبی، تصمیم گرفتند ماه آینده در ایتالیا، نشستی درباره پیشرفت اجرای توافق برلین برگزار نمایند.

بعد از آلمان؛ ایتالیا ماه آینده میزبان نشست درباره لیبی خواهد بود

با نرخ تورهای آلمان از دیدنی ترین کشور اروپایی بازدید کنید و از شهرهای برلین، هانوفرو، فرانکفورت و مونیخ دیدن کنید.

به گزارش گروه بین الملل خبرنگاران، شرکت نمایندگان در کنفرانس امنیتی مونیخ، در روز سوم و چهارم این کنفرانس، پرونده لیبی را آنالیز کردند و یک روز بعد، به آنالیز پرونده بحران در روابط بعضی کشورهای حاشیه خلیج فارس و به طور تعیین تنش میان کشورهای تحریم نماینده قطر و این کشور پرداختند.

به نوشته پایگاه خبری عربی 21، همزمان با برگزاری این کنفرانس، مونیخ شاهد برگزاری نخستین نشست کمیته بین المللی پیگیری توافق برلین درباره لیبی با مشارکت چند کشور از جمله روسیه، آمریکا، ترکیه، فرانسه و ایتالیا بود.

هایکو ماس وزیر خارجه آلمان، ریاست این جلسه را که در سطح وزرای خارجه در حال برگزاری بود، برعهده داشت و طرف های بین المللی و منطقه ای تاثیرگذار در این جلسه حضور داشتند. این نخستین نشست پس از کنفرانس برلین برای آنالیز سازوکارهای نظارت بر اجرای توافقات حاصله در این کنفرانس و پایبندی به ممنوعیت واردات اسلحه برای طرفین درگیری در لیبی بود.

بنا بر این گزارش در این نشست، مسئله توقف آتش بس در لیبی و ممنوعیت واردات اسلحه به این کشور آنالیز شد و حاضران توافق کردند که ماه آینده، نشستی برای آنالیز پیشرفت در اجرای توافق برلین در ایتالیا برگزار گردد.

19 ژانویه (29 دی)، آنگلا مرکل صدراعظم آلمان و آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل، میزبان نشست برلین بودند که با هدف جلب حمایت بین المللی برای آتش بس در لیبی برگزار گردید.و این نشست با حضور 12 کشور و چهار سازمان منطقه ای و بین المللی میزبان کنفرانسی برای جستجوی راهکار سیاسی جنگ در لیبی برگزار گردید.

شرکت نمایندگان در این نشست، خواهان تضمین امنیت تأسیسات نفتی لیبی شدند و متعهد شدند در درگیری های مسلحانه و در امور داخلی لیبی دخالت ننمایند و از تمام طرف های بین المللی بخواهند این اقدام را انجام دهند.

در بیانیه پایانی کنفرانس برلین که شامل 55 بند بود، از طرف های لیبی و حامیان آنها خواسته شد به فعالیت های نظامی فیصله داده، به فرآیند سیاسی بازگشته و به قطعنامه 1970 سال 2011 مربوط به ممنوعیت صادرات سلاح به لیبی پایبند باشند.

در این بیانیه همه طرف های لیبی به پایبندی به آتش بس ملزم شده و از سازمان ملل خواسته شده کمیته های فنی برای اجرا و نظارت بر آتش بس تشکیل دهد.

لیبی بعد از سرنگونی سرهنگ معمر القذافی، دیکتاتور لیبی در سال 2011، مدتی بدون دولت مرکزی ماند تا اینکه سال 2015 با حمایت سازمان ملل و جامعه بین الملل، دولت وفاق ملی با هدف ایجاد ثبات در این کشور به ریاست السراج بر اساس توافق صُخیرات مغرب تشکیل شد. هم اکنون شهر طرابلس، محل استقرار این دولت و مجلس وابسته به آن است.

به دنبال تشکیل این دولت، نیروهای سیاسی و نظامی حامی ژنرال خلیفه حفتر، فرمانده نیروهای موسوم به ارتش ملی لیبی نیز دست به ایجاد دولت موازی به ریاست عبدالله الثنی و مجلس در طبرق زدند که به مجلس طُبرُق معروف است و طی این سال ها، بین نیروهای مورد حمایت این دو دولت و مجلس، جنگ و درگیری است.

دولت وفاق ملی و دولت طُبرق لیبی طی این مدت بر سر تصاحب قدرت در این کشور در حال نزاع و جنگ هستند و همین امر باعث ایجاد صف بندی های بین المللی و منطقه ای شده است. به رغم اینکه دولت وفاق لیبی به ریاست فایز السراج مورد حمایت اروپا، آمریکا و سازمان ملل است، ولی مصر، عربستان سعودی، امارات و یونان، از دولت موازی مستقر در بنغازی حمایت سیاسی و نظامی می نمایند.

ص

منبع: خبرگزاری فارس
انتشار: 4 فروردین 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: mh128.ir شناسه مطلب: 423

به "بعد از آلمان؛ ایتالیا ماه آینده میزبان نشست درباره لیبی خواهد بود" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بعد از آلمان؛ ایتالیا ماه آینده میزبان نشست درباره لیبی خواهد بود"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید