برگزاری کنفرانس برلین در بحبوحه خشم مغرب عربی، درخواست السراج برای استقرار نظامی در لیبی
به گزارش مجله میهن 128، نخست وزیر دولت وفاق ملی لیبی خواهان پاسخ جهانی به بستن تأسیسات نفتی در این کشور شد و تأکید کرد که در صورت ازسرگیری اقدامات خصمانه خلیفه حفتر، باید نیروهای حفاظت بین المللی در لیبی برای حمایت از جان غیرنظامیان مستقر شوند.
با قیمت تور آلمان لحظه آخری از دیدنی ترین کشور اروپایی بازدید کنید و از شهرهای برلین، هانوفرو، فرانکفورت و مونیخ دیدن کنید.
به گزارش گروه بین الملل خبرنگاران به نقل از الجزیره، در بحبوحه خشم در مغرب عربی (5 کشور واقع در شمال و شمال غربی آفریقا)، پایتخت آلمان امروز یکشنبه میزبان کنفرانسی درباره لیبی است که قرار است در آن ایالات متحده، روسیه، فرانسه، انگلیس، چین، آلمان، ترکیه، ایتالیا، مصر، امارات، الجزایر و کنگو مشارکت نمایند.
همچنین قرار است فایز السراج رئیس دولت وفاق ملی لیبی که از سوی جامعه جهانی به رسمیت شناخته شده است و ژنرال خلیفه حفتر که نیروهای تحت فرماندهی اش به پایتخت این کشور حمله نموده اند، در این کنفرانس حاضر باشند.
در کنفرانس برلین همچنین 4 سازمان بین المللی و منطقه ای از جمله سازمان ملل، اتحادیه اروپا، اتحادیه آفریقا و اتحادیه عرب مشارکت می نمایند، در حالی که یونان، قطر و مغرب به کنفرانس دعوت نشده اند.
وزارت خارجه مغرب با ابراز تعجب از محرومیت این کشور در این کنفرانس، طی بیانیه ای بیان کرد که رباط استانداردها و یا انگیزه ها در گزینش و دعوت از کشورها برای مشارکت در این کنفرانس را درک نمی نماید، در حالی که مغرب همیشه در کوشش های بین المللی برای حل وفصل بحران لیبی پیشقدم بود.
به دنبال این بیانیه وزارت خارجه مغرب، امانوئل ماکرون رئیس جمهوری فرانسه با محمد ششم پادشاه مغرب تماس تلفنی برقرار کرد. طرفین در این گفت وگو بر نقش مهم پادشاهی مغرب در حل وفصل بحران لیبی تأکید کردند.
در بیانیه دیوان پادشاهی مغرب آمده است، کوشش های مغرب برای حل بحران لیبی به توافقنامه الصخیرات منجر شد که از سوی شورای امنیت تصویب شد و از حمایت جامعه جهانی برخوردار است.
از سوی دیگر، تونس به دلیل عدم مشارکت در کنفرانس بین الملل معذرت خواهی کرد و وزارت خارجه تونس این موضوع را در بیانیه ای، به دعوت دیرهنگام آنگلا مرکل صدراعظم آلمان از تونس و غیبت تونس در فرایند مقدماتی این کنفرانس نسبت داد.
وزارت خارجه تونس بر تعهد پایدار این کشور به صلح و امنیت در چارچوب مشروعیت بین المللی و تعهدش به عدم مداخله در امور داخلی لیبی و اتخاذ موضعی مساوی در مقابل تمامی گروه های لیبیایی تأکید کرد.
سازمان ملل متحد سندی داخلی تهیه نموده است که راه های حمایت از لیبی در فرایند آتش بس و اجرای ممنوعیت صادرات سلاح به آن را تعیین می نماید. آنتونیو گوترش دبیرکل این سازمان این سند را چهارشنبه گذشته به اعضای شورای امنیت ارجاع داد.
غسان سلامه فرستاده سازمان ملل به لیبی خواهان توقف انواع مداخلات خارجی شد و گفت که در کنفرانس برلین سلسله تصمیماتی از جمله حمایت از کنفرانس داخلی لیبی، که قرار است اواخر ماه جاری میلادی در ژنو برگزار گردد، اتخاذ خواهد شد.
این مقام سازمان ملل نسبت به آنچه آن را بازی با نفت در لیبی خواند، هشدار داد و تأکید کرد که نباید رزق لیبیایی ها به سلاح جنگی تبدیل گردد.
از سوی دیگر، فایز السراج، نخست وزیر دولت وفاق ملی لیبی خواهان اعمال فشار بر حامیان خلیفه حفتر، فرمانده گروه موسوم به ارتش ملی لیبی در جریان کنفرانس برلین شد.
السراج با بیان این که درباره کنفرانس برلین خوشبینی محتاطانه ای دارد، خواهان پاسخ جهانی به بستن تأسیسات نفتی در این کشور شد و بستن بنادر نفتی را به عنوان اهرم فشار از سوی حفتر دانست تا نگاه ها را از شکست نظامی او به سمت دیگری منحرف کند.
السراج از تصمیم خود برای درخواست نظامی از ترکیه دفاع کرد و گفت: قدرت های غربی دولت را بدون هیچ حمایتی رها کردند.
نخست وزیر دولت وفاق ملی همچنین در گفت وگو با دی ولت آلمان، خواهان استقرار نیروهای حفاظت بین المللی در لیبی در صورت ازسرگیری اقدامات خصمانه خلیفه حفتر شد و گفت: اگر حفتر به حملات خود سرانجام ندهد جامعه جهانی باید به وسیله نیروهای حفاظت بین المللی برای حمایت از غیرنظامیان بی دفاع وارد عمل گردد.
وی در ادامه گفت: ما از نیروهای حفاظت بین المللی استقبال خواهیم کرد؛ چرا که ما هم به عنوان دولت و هم به منظور حمایت از جان شهفرایندان لیبی که در معرض حملات نه ماهه قرار دارند باید مورد حفاظت باشیم.
السراج توضیح داد، مأموریت مسلحانه این چنینی باید تحت نظارت سازمان ملل باشد و باید طرفی که در آن مشارکت خواهد داشت، تعیین گردد چه اتحادیه اروپا چه اتحادیه آفریقا و چه اتحادیه عرب باشد.
به موازات این اظهارات، یک مقام مسئول در وزارت خارجه آمریکا، روز گذشته بیان کرد که درگیری در لیبی به طور فزاینده ای به جنگ سوریه شباهت دارد. او در پاسخ به سؤال خبرنگاران درباره میزان موفقیت کنفرانس برلین، گفت: معتقدم آن بسیار پیچیده است و همه به موضع خود چسبیده اند؛ لذا انتظارات من ناچیز است.
+
منبع: خبرگزاری تسنیم