مصرف چه مقدار آبغوره فشارخون را کاهش می دهد؟

به گزارش مجله میهن 128، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: در مطالعات تعیین شده به طور کلی مصرف بین 50 تا 70 سی سی آبغوره در روز می تواند بین یک تا دو واحد فشارخون افراد را کاهش دهد.

مصرف چه مقدار آبغوره فشارخون را کاهش می دهد؟

مجید محمدشاهی متخصص تغذیه و رژیم درمانی با تاکید بر اینکه مصرف آبغوره برخلاف تصور مردم تاثیری در کاهش وزن ندارد، گفت: هیچ مدرک علمی برای این مسئله که مصرف آبغوره باعث کاهش وزن می گردد، وجود ندارد. وزن فرد تعادل بین مصرف مواد غذایی و اندازه فعالیت و سوخت و ساز بدن وی است که باید این تعادل برقرار باشد که اگر این تعادل به نفع دریافت باشد فرد چاق می گردد و اگر به نفع مصرف باشد فرد لاغر می گردد.

وی در ادامه گفت: اما درباره اثر مصرف آبغوره بر روی بعضی از بیماری ها مثل فشارخون و چربی خون در درازمدت مطالعاتی انجام شده است که نشان می دهد اگر اندازه مصرف قابل توجهی از این ماده غذایی در برنامه غذایی افراد باشد و بتوانند در درازمدت از آن استفاده نمایند می تواند تاثیر های جزئی در کاهش فشارخون و چربی خون داشته باشد بخصوص زمانی که این ماده غذایی، جایگزین مواد غذایی زیان آور می گردد به عنوان مثال آبغوره را معمولا بر روی سالاد مصرف می نمایند اگر بیاییم به جای استفاده از سس مایونز از آبغوره استفاده کنیم هم اثرات مفید آبغوره برای بدن را خواهیم داشت و هم اثرات حذف سس مایونز را خواهیم داشت.

وی اضافه نمود: مطالعاتی داریم که نشان می دهند با توجه اینکه آبغوره دارای ترکیبات اسیدی است در کاهش فشارخون و تا حدودی هم بر روی چربی های خون نقش دارد. چربی های خون به دو قسمت کلسترول بد و تری گلیسرید تقسیم می گردد که تاثیر آبغوره بر روی کاهش تری گلیسیرید کمتر است، اما بر روی کاهش کلسترول اثرات بیشتری دارد. ولی این به این معنا نخواهد بود که فرد از آبغوره در برنامه غذایی خود استفاده کند و به جای آن دارو های فشارخون و چربی خون خود را کنار بگذارد.

وی تاکید نمود: حذف هر گونه دارو در زمینه بیماری های مزمن مثل چربی ها و بخصوص فشارخون باید به وسیله پزشک انجام گردد. فشارخون یک بیماری بسیار خطرناکی است که در لحظه می تواند موجب مرگ فرد مبتلا گردد و به هیچ عنوان بیماران نباید بدون هماهنگی با پزشک خود دارو را قطع نمایند.

دکتر محمدشاهی گفت: مصرف آبغوره در درازمدت و در کنار آن اصلاح سبک زندگی از جمله داشتن خواب منظم، ورزش و داشتن برنامه غذایی مناسب می تواند تاثیر کوچکی بر روی کنترل فشارخون و چربی خون داشته باشد که با نظر پزشک هم می توان مصرف دارو را به تدریج حذف کرد.

وی گفت: نمی توانیم بگوییم مصرف آبغوره به تنهایی می تواند فشارخون ما را پایین بیاورد. باید سعی کنیم در کنار مصرف آبغوره، مصرف میوه و سبزی را افزایش دهیم و سعی کنیم مصرف نمک را در برنامه غذایی خود کاهش دهیم. اگر سالادی که فرد درست می نماید و قرار است از آبغوره به جای سس مایونز استفاده کند، اما آبغوره نمک زیادی داشته باشد این نه تنها فایده ای برای بدن ندارد بلکه ضرر هم دارد.

وی درباره اندازه مصرف آبغوره در روز برای کاهش فشارخون و کلسترول، گفت: در مطالعات معین شده به طور کلی مصرف بین 50 تا 70 سی سی آبغوره در روز می تواند بین یک تا دو واحد فشارخون افراد را کاهش دهد و بین 10 الی 20 واحد در کاهش کلسترول موثر باشد.

وی تاکید نمود: توصیه می کنم آبغوره همراه با غذا مصرف گردد و ترجیحا با معده خالی مصرف نگردد، چون بسیاری از افراد معده حساسی دارند و مصرف آبغوره با معده خالی می تواند در درازمدت مشکل سوء هاضمه یا ریفلاکس را ایجاد کند. بسیاری از افراد خودشان آبغوره را به صورت سنتی در منزل درست می نمایند و برای اینکه بتوانند مدت زمان بیشتری آن را نگهداری نمایند اندازه زیادی نمک به آن اضافه می نمایند که در این صورت مصرف آبغوره های دارای نمک زیاد نه تنها برای بدن فایده ای ندارد بلکه با افزایش اندازه مصرف روزانه نمک باعث افزایش فشارخون خواهد شد.

وی در انتها گفت: اگر می خواهید تاثیری را در کاهش بیماری های مزمن مانند فشارخون و چربی خون و بیماری های قلبی عروقی و دیابت از نظر تغذیه ای ببینید یک مجموعه ای از رژیم غذایی سالم و تغییر سبک زندگی صحیح را در پیش بگیرد تا بتوانید اثر مفید آن را ببنید. در پی اثر یک ماده غذایی به تنهایی بر روی یک بیماری نباشید.

منبع: ایسکانیوز

منبع: فرارو
انتشار: 25 مرداد 1402 بروزرسانی: 25 مرداد 1402 گردآورنده: mh128.ir شناسه مطلب: 1887

به "مصرف چه مقدار آبغوره فشارخون را کاهش می دهد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مصرف چه مقدار آبغوره فشارخون را کاهش می دهد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید