4 ویژگی گوشی های هوشمند که اهمیت آن ها پایین تر از حد انتظار است

به گزارش مجله میهن 128، کاربرانی که تا حدی به مشخصات فنی گوشی ها آشنایی دارند، معمولا هنگام خرید به فهرست این مشخصه ها توجه ویژه ای نشان می دهند. اگرچه بدون شک مشخصات سخت افزاری گوشی های هوشمند اهمیت بسیار زیادی دارند، اما اهمیت بعضی از آن ها آنقدرها هم که فکر می کنید زیاد نیست.

4 ویژگی گوشی های هوشمند که اهمیت آن ها پایین تر از حد انتظار است

اما کدام یک از این مشخصه ها اهمیت کمتر از حد انتظار ما دارند؟ در ادامه به تعدادی از این مشخصه ها می پردازیم.

هسته های پردازنده و سرعت آن ها

سال ها قبل گفته می شد که در زمینه پردازنده کامپیوترها و گجت ها هرچه اعداد بزرگ تر باشد، بهتر است. با این حال سال هاست که دیگر چنین چیزی صحت ندارد. به عنوان مثال می توانیم تراشه آیفون 13 پرو مکس را با گلکسی A53 5G مقایسه کنیم.

پردازنده موجود در آیفون 13 پرو مکس از 6 هسته تشکیل شده از دو هسته با سرعت 3.23 گیگاهرتز و 4 هسته با سرعت 1.82 گیگاهرتز بهره می برد. این در حالی است که پردازنده موجود در گوشی گلکسی سامسونگ در مجموع 8 هسته دارد که 2 تا از این هسته ها سرعت 2.4 گیگاهرتز ارائه می دهند و 6 هسته با سرعت 2.0 گیگاهرتز انجام وظیفه می نمایند. این یعنی تراشه آیفون مجموع سرعت 13.74 گیگاهرتز به ارمغان می آورد ولی مجموع سرعت هسته های گوشی سامسونگ به 16.8 گیگاهرتز می رسد.

اما این اعداد معیار خوبی برای مقایسه توان پردازنده ها نیستند. برای این کار بنچمارک ها همچنان برترین و دقیق ترین معیار محسوب می شوند. گیک بنچ یکی از بنچمارک های مشهور است که گوشی آیفون 13 پرو مکس در این بنچمارک امتیار 4645 را کسب نموده ولی امتیاز گلکسی A53 فقط 1891 است. این یعنی تراشه استفاده شده در آیفون موردنظر بیش از 2 برابر قدرت بیشتری نسبت به تراشه موجود در A53 دارد. بنابراین هنگام خرید گوشی، بهتر است چندان در بند اعداد مربوط به تراشه نمانید و در عوض به بنچمارک ها نگاهی بیندازید.

رزولوشن نمایشگر

اگرچه رزولوشن نمایشگر اهمیت زیادی دارد، اما وقتی یک رزولوشن از یک حدی عبور می نماید، اهمیت آن هم به طور قابل توجهی کاهش می یابد. به عنوان مثال رزولوشن 1920 در 1080 یا همان FHD برای بیشتر گوشی های هوشمند دارای نمایشگر 6.5 اینچی یا کوچک تر کاملا کافی است.

از سوی دیگر، ویژگی هایی مانند روشنایی و دقت رنگ هم اهمیت بسیار زیادی دارند. به عنوان مثال اگر یک نمایشگر رزولوشن بالایی داشته باشد اما زیر نور آفتاب واضح نباشد، این رزولوشن دیگر اهمیت نخواهد داشت. بعلاوه هنگام خرید گوشی های هوشمند توصیه می کنیم به فناوری استفاده شده برای پنل نمایشگر هم توجه کنید.

نمایشگرهای باکیفیت مبتنی بر فناوری AMOLED یا OLED هستند. در رده بعدی نمایشگرهای IPS LCD قرار می گیرند که کیفیت خوبی دارند. خوشبختانه نمایشگرهای TFT در بین گوشی ها دیگر چندان مورد استفاده قرار نمی گیرند. میانگین روشنایی نمایشگر گوشی هم باید حدود 800 نیت باشد تا زیر نور آفتاب بتوانید از آن بهره ببرید.

مگاپیکسل دوربین

سال ها قبل شرکت های سازنده دوربین های SLR درگیر رقابت بر سر مگاپیکسل های دوربین بودند بعد از رسیدن به سنسورهای حدودا 20 مگاپیکسلی، این رقابت تا حد زیادی به خط سرانجام رسید. اما در آن دوران مگاپیکسل های بیشتر به معنای کیفیت بهتر دوربین های موردنظر بود و به همین دلیل کاربران گوشی های هوشمند به این نتیجه رسیدند که همین قاعده برای بازار موبایل هم صدق می نماید.

اما این رقابت به بازار موبایل هم راه پیدا نموده و سال هاست که شرکت های مختلف مشغول استفاده از سنسور های دوربین مبتنی بر مگاپیکسل های بالاتری هستند. اما در زمینه سنسور دوربین، عدد مگاپیکسل به هیچ عنوان معیار خوبی برای کیفیت سنسور نیست. به عنوان مثال دوربین آیفون 13 پرو مکس که یکی از برترین ها محسوب می گردد، از سنسور 12 مگاپیکسلی بهره می برد. اما مثلا دوربین 64 مگاپیکسلی گلکسی A53 در برابر آن حرفی برای گفتن ندارد.

در کنار دوربین های 108 مگاپیکسلی، به زودی قرار است دوربین های 200 مگاپیکسلی هم فراگیر شوند. اما هنگام خرید گوشی، اصلا به عدد مگاپیکسل توجه نکنید و در عوض به ویژگی هایی مانند اندازه سنسور، قدرت پردازش، لرزشگیر اپتیکال و دیگر موارد این چنینی توجه نشان دهید.

زوم دیجیتال

طی چند سال اخیر سازندگان گوشی های هوشمند توجه بیشتری به کیفیت زوم دیجیتال نشان داده اند. اما در نهایت کیفیت زوم دیجیتال چندان عالی نخواهد بود. اگرچه در حد زوم 2 برابری-به خصوص برای سنسور های 50 مگاپیکسلی و بالاتر-کیفیت چندان افت نمی نماید، اما اگر بیش از این اندازه زوم کنید، کیفیت به طور قابل توجهی پایین می آید.

به همین دلیل اگرچه بعضی گوشی ها می توانند زوم دیجیتال در حد 100 برابر یا حتی بیشتر را ارائه دهند، ولی چنین قابلیتی بیشتر برای تبلیغات استفاده می گردد و در عمل کمتر کاربری از این حد زوم دیجیتال استفاده می نماید. در نتیجه هنگام خرید گوشی به قابلیت های مربوط به زوم دیجیتال توجه نکنید و دیگر ویژگی ها را در مرکز توجه قرار دهید.

سخن آخر

زمانی که می خواهید یک گوشی خریداری کنید، صرفا به ویژگی های سخت افزاری و اعداد ارائه شده از طرف سازنده توجه نکنید. در عوض بهتر است به نقد و آنالیز ها نگاهی بیندازید و ببینید گوشی موردنظر شما نسبت به رقبا چه حرفی برای گفتن دارد. با این کار به راحتی می توانید گزینه های خود را محدود کنید و هرچقدر تعداد گزینه ها کمتر باشد، انتخاب بهتر و دقیق تری خواهید داشت.

منبع: Make Use Of

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 2 مرداد 1401 بروزرسانی: 2 مرداد 1401 گردآورنده: mh128.ir شناسه مطلب: 1707

به "4 ویژگی گوشی های هوشمند که اهمیت آن ها پایین تر از حد انتظار است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "4 ویژگی گوشی های هوشمند که اهمیت آن ها پایین تر از حد انتظار است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید