نحوه کاشت و تکثیر گل شیپوری هلندی

به گزارش مجله میهن 128، گل شیپوری در انواع و رنگهای مختلف در طبیعت وجود دارد و یکی از زیباترین انواع آن گل شیپوری هلندی است. بهترین روش تکثیر این گل، تقسیم بوته است. به این منظور ریزوم را توسط چاقوی تیز از بوته جدا و به قطعات جداگانه تقسیم کنید و مطمئن شوید، هر قطعه حداقل یک جوانه داشته باشد. بهترین زمان برای تکثیر گل شیپوری هلندی فصل بهار است.

نحوه کاشت و تکثیر گل شیپوری هلندی

با تور هلند از کشور آسیاب های بادی دیدن کنید و در شهر زیبای آمستردام گشت و گذار کنید.

گل شیپوری یکی از زیباترین گل های آپارتمانی است که امروزه کاربرد آن به صورت گل شاخه بریده نیز گسترش یافته است. این گل زیبا در انواع و رنگ های مختلف در طبیعت وجود دارد و یکی از زیباترین انواع آن گل شیپوری هلندی است که به دلیل شکل خاص و گلبرگ های زیبا جلوه ای خاص داشته و علاقه مندان فراوانی دارد. در این مطلب از خبرنگاران با نحوه کاشت و روش تکثیر این گل آشنا خواهید شد.

گیاه شناسی گل شیپوری

گل شیپوری بومی قاره آفریقا است و جزو گیاهان علفی، چندساله و گرمسیری است که برای رشد و تکثیر به آب و هوای مرطوب احتیاج دارد. گل شیپوری در انواع و رنگ های مختلف در طبیعت وجود دارد و به دو دسته عمده همواره سبز و خزان نماینده تقسیم می گردد. گل شیپوری هلندی یکی از انواع این گل است که مناسب برای کاشت در باغچه و گلدان می باشد و می توان حتی آن را به صورت گل آپارتمانی نیز پرورش داد. فصل گلدهی این گونه، اواخر بهار و تابستان است. ارتفاع شاخه های آن در حدود 60 سانتیمتر است و نسبت به گونه های طبیعی کوچک تر و ظریف تر می باشد.

نحوه تکثیر گل شیپوری هلندی

نحوه تکثیر این گل به دو طریق تقسیم شدن بوته و کاشت بذر قابل انجام می باشد. گفتنی است، بهترین روش برای تکثیر این گل زیبا روش تقسیم بوته است.

  • تکثیر به وسیله بذر: به منظور تکثیر این گل به وسیله کاشت بذر، می توانید بذرهای گل را از مراکز مطمئن و استاندارد تهیه کنید. همچنین میوه های گیاه وقتی می رسند، بعد از مدتی زرد یا نارنجی رنگ می شوند و بذرها را می توان از داخل آن بیرون آورد و پوشش روی آنها را تمیز کرد و در فصل بهار کاشت. عمق کاشت در شیوه کاشت بذر بسیار کم است و فقط ضروری است تا لایه نازکی از بستر کاشت حاوی ماسه و پرلایت بر روی دانه قرار گیرد. دمای مناسب سبز کردن بذر حدود 20 درجه سانتیگراد است و جوانه زنی طی چند هفته روی می دهد. گفتنی است که حدود دو یا سه سال طول می کشد تا گیاه حاصل از رویش بذر به توانایی گلدهی برسد.
  • کاشت به وسیله تقسیم بوته (تقسیم ریزوم)
  1. به منظور تکثیر گل شیپوری به این روش، در فصل پاییز پس از این که شاخ و برگ های گل قهوه ای رنگ شد و به راحتی از ریشه قابل جدا شدن هستند، زمان تقسیم کردن ریشه های ریزوم است.
  2. با استفاده از یک بیلچه، ریزوم های گیاه (ساقه افقی زیرزمینی که اغلب دارای ریشه های خارجی و ساقه های خزنده می باشد) را به آرامی از داخل خاک خارج کنید.
  3. تمامی شاخه و برگ به جامانده بر روی ساقه را جدا کنید.
  4. ساقه را توسط یک چاقوی تیز باغبانی که قبلا ضدعفونی نموده اید، به قطعات جداگانه تقسیم کنید و مطمئن شوید، هر قطعه حداقل یک چشم (جوانه) داشته باشد.
  5. اجازه دهید، ریزوم ها یک روز در محلی سایه آفتاب بمانند تا خشک شوند و در انتهای آنها گال تشکیل گردد.
  6. پس از مشاهده گال (برجستگی های روی ریشه) می توانید آنها را در داخل گلدان بکارید.
  7. عمق کاشت با توجه به اندازه ریزوم کمی متفاوت است و معمولا در عمق 5 تا 10 سانتیمتری کاشته می گردد.
  8. توجه داشته باشید ریزوم ها را بایستی به شکل عمودی در خاک قرار بکارید همچنین کاشت در عمق کم و یا عمق زیاد، می تواند منجر به عدم گلدهی مناسب این گیاه گردد.
  9. قبل از کاشت و قرار دادن قطعات ریزوم در بستر کاشت جدید، بستر کاشت را ابتدا به خوبی مرطوب کنید و اجازه دهید که آب اضافه از آنان خارج گردد.
  10. سپس گلدان ها را در مکانی خنک قرار دهید، ضروری است بستر کاشت تا زمان رشد گیاه مرطوب نگهداری گردد تا رشد خود را شروع نمایند.

زمان کاشت گل شیپوری هلندی

بهترین زمان برای کاشت و تکثیر این گل اواخر زمستان یا اوایل بهار است، پس از این که خطر سرمازدگی اول بهار رفع شد. به طور کلی بیشتر افرادی که به پرورش گل و گیاه می پردازند، به خصوص در مناطق دارای شرایط آب و هوایی گرم، گل شیپوری را در بهار تقسیم بوته می نمایند تا در طول سال ریزوم در خاک بماند. در نواحی با آب و هوای سرد، بهتر است تکثیر گیاه در اواخر تابستان یا پاییز انجام گردد. برای آشنایی با شرایط نگهداری این گل در آپارتمان مطالعه لینک زیر پیشنهاد می گردد.

بیشتر بخوانید: شرایط نگهداری گل شیپوری در آپارتمان

منبع: setare.com
انتشار: 30 دی 1399 بروزرسانی: 30 دی 1399 گردآورنده: mh128.ir شناسه مطلب: 988

به "نحوه کاشت و تکثیر گل شیپوری هلندی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نحوه کاشت و تکثیر گل شیپوری هلندی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید