ران یا سینه مرغ؛ ارزش غذایی کدام بیشتر است؟

به گزارش مجله میهن 128، مرغ در انواع برش ها از جمله سینه، ران، بال و کتف وجود دارد. هر برش حاوی اندازه متفاوتی پروتئین، چربی و کالری است، بنابراین هر کدام برای مقاصد مختلف برترین عملکرد را دارند.

ران یا سینه مرغ؛ ارزش غذایی کدام بیشتر است؟

مرغ یکی از رایج ترین گوشت های مصرفی در سراسر دنیا است. به خصوص در میان علاقه مندان به تناسب اندام؛ زیرا منبع عالی پروتئین است. غذاهای پر پروتئین می توانند به شما یاری نمایند تا به اهداف سلامتی و تناسب اندام خود، مانند عضله سازی و از دست دادن چربی برسید.

این مقاله به آنالیز مقدار پروتئین در برش های مختلف مرغ، از جمله سینه، ران و بال می پردازد.

سینه مرغ

سینه مرغ یکی از محبوب ترین تکه های مرغ است.

سینه مرغ پخته شده بدون پوست (172 گرم) حاوی 54 گرم پروتئین است. این برابر با 31 گرم پروتئین در هر 100 گرم است .

سینه مرغ نیز 284 کالری در هر 100 گرم دارد. 80 درصد کالری از پروتئین و 20 درصد از چربی می آید .

سینه مرغ در بین بدنسازان و کسانی که می خواهند وزن کم نمایند محبوبیت خاصی دارد. پروتئین بالا و محتوای کم کالری آن به این معنی است که می توانید مرغ بیشتری بدون نگرانی در خصوص مصرف کالری زیاد بخورید.

مقدار کالری و ارزش غذایی مرغ بستگی به نوع طبخ این غذا دارد برای اطلاع از این موارد و سایر موارد تکمیلی مقاله ارزش غذایی سینه، ران و بال مرغ را مطالعه کنید

ران مرغ

ران مرغ یکی دیگر از گوشت های محبوب است که کمی مقرون به صرفه تر از سینه مرغ است.

یک ران مرغ پخته بدون پوست، بدون استخوان (52 گرم) حاوی 13.5 گرم پروتئین است. این معادل 26 گرم پروتئین در هر 100 گرم است .

ران مرغ نیز 109 کالری در هر ران یا 209 کالری در هر 100 گرم دارد. 53 درصد کالری از پروتئین و 47 درصد از چربی می آید .

جالب اینجاست که رنگ ران مرغ کمی تیره تر از سینه مرغ است. این به این علت است که پاهای مرغ فعال تر است و حاوی میوگلوبین بیشتری است. این مولکول به تامین اکسیژن عضلات فعال یاری می نماید و بعلاوه آنها را قرمزتر می نماید.

بعضی افراد معتقدند تیره بودن ران مرغ مزه شاداب تری به آنها می دهد.

بال مرغ

بال های مرغ از سه قسمت تشکیل شده است - کتف، بال و نوک بال. آنها اغلب به عنوان تنقلات یا میان وعده مصرف می شوند.

یک بال مرغ بدون پوست و استخوان (21 گرم) 6.4 گرم پروتئین دارد. این معادل 30.5 گرم پروتئین در هر 100 گرم است.

بال مرغ نیز 42 کالری در هر بال یا 203 کالری در هر 100 گرم دارد. 64 درصد کالری از پروتئین و 36 درصد از چربی تأمین می گردد .

مانند کتف مرغ، بیشتر مردم بال مرغ را با پوست می خورند. یک بال مرغ با پوست حاوی 99 کالری است که 39 درصد از کالری آن از پروتئین و 61 درصد از چربی تامین می گردد.

کدام قسمت از مرغ ارزش غذایی بیشتری دارد؟

این موضوع به اهداف و ترجیحات شما بستگی دارد.

در حالی که همه تکه های مرغ منابع عالی پروتئین هستند، بعضی کوچکتر هستند. چربی اضافی در ران، کتف و بال ها می تواند برای بعضی اهداف مفید باشد، اما مانع بعضی اهداف می گردد.

اگر قصد کاهش وزن دارید، سینه مرغ برترین گزینه برای شماست. سینه کم چرب ترین قسمت مرغ است، به این معنی که کمترین کالری اما بیشترین پروتئین را دارد.

به عنوان مثال، سینه مرغ برای بدنسازان در دوره کات ایده آل است، زیرا کمترین کالری را دارد. مقدار کالری برای بدنسازانی که در مسابقات شرکت می نمایند بسیار مهم است.

با این حال، افرادی که از رژیم های کم کربوهیدرات یا کتو پیروی می نمایند ممکن است از خوردن تکه های چرب تر مرغ سود ببرند، زیرا به چربی بیشتری در رژیم غذایی خود احتیاج دارند.

اگر هدف شما عضله سازی یا افزایش وزن است، باید کالری بیشتری نسبت به کالری مصرفی بدنتان در روز مصرف کنید. افرادی که در این گروه قرار می گیرند می توانند از خوردن تکه های چرب مرغ سود ببرند، زیرا حاوی کالری بیشتری هستند.

در نهایت، افرادی که می خواهند عضلات خود را حفظ نمایند یا بهبودی بخشند، ممکن است از خوردن سینه سود ببرند. این ماده حاوی بیشترین پروتئین است که برای آنها مهم ترین عامل در انتخاب قطعه مرغ برای خوردن است.

سخن آخر

مرغ یک گوشت محبوب و منبع عالی پروتئین است.

در زیر محتوای پروتئین برش های مختلف مرغ پخته، بدون استخوان و بدون پوست آورده شده است:

سینه مرغ: 54 گرم در یک سینه یا 31 گرم در 100 گرم

ران مرغ: 13.5 گرم در یک ران یا 26 گرم در 100 گرم

کتف مرغ: 12.4 گرم در یک طبل یا 28.3 گرم در هر 100 گرم

بال مرغ: 6.4 گرم در یک بال یا 30.5 گرم در 100 گرم

سینه مرغ کم چرب است و بیشترین پروتئین را از نظر وزن دارد و برای افرادی که قصد کاهش وزن دارند، ایده آل است.

برش های چرب تر مانند ران، کتف و بال ها کالری بیشتری دارند که برای افرادی که می خواهند عضله بسازند یا وزن اضافه نمایند، بهتر است.

افرادی که رژیم های کم کربوهیدرات یا کتو دارند نیز باید چربی بیشتری بخورند و خوردن قسمت های پر چرب برای آنها عالی است.

به طور کلی، مرغ یک مکمل عالی برای رژیم غذایی شما است. برش مرغی که انتخاب می کنید باید با اهداف سلامتی و تناسب اندام شخصی شما مطابقت داشته باشد.

منبع: فوت و فن
انتشار: 31 اردیبهشت 1402 بروزرسانی: 31 اردیبهشت 1402 گردآورنده: mh128.ir شناسه مطلب: 1853

به "ران یا سینه مرغ؛ ارزش غذایی کدام بیشتر است؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ران یا سینه مرغ؛ ارزش غذایی کدام بیشتر است؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید